20 Haziran 2011 Pazartesi

boş vakit

boş vakitleri doldurmak için yapılan şeyler asla yeterli olmuyor. mesela bir kitapla ya da filmle yalnız kalabileceğimiz bir zamanı dolduruyoruz. bazıları aynı amaçla spor yapıyor, müzik dinliyor, televizyonla ya da bilgisayarla oyalanıyor. daha da çok seçenek var. 
sadece merak ediyorum kendimizle yalnız kalabileceğimiz her anda hemen bir şeylerle ilgilenmek nasıl açıklanabilir? bu şeylerin verdiği zevk ve mutlulukla mı? bu açıklama yetersiz olur çünkü alınan zevk tatmin edemez. çünkü bir müziği dinlemekle duyulan zevk aynı müziği yaratmakla duyulacak zevkin yanında çok küçük kalır. dünyadaki en güzel kitabı okumuş olmak mı yazmış olmak mı daha büyük mutluluk verir?
can sıkıntısı yüzünden yapılan şeylerin mutlu etmeye yetmemesinin nedeni nedir peki? çünkü okunan kitabın içinde okuyan kişiye ait bir iz yok onu okumuş olmak kitap açısından bir fark yaratmıyor. ya da benim yerime başkası okusaydı dünya açısından değişen birşey olmazdı.
sadece merak ediyorum amacın eğlenmek olduğu şüphesiz olduğuna göre boş kalınan her değerli vakti müzikle, kitapla, alışverişle, oyunla geçirmek neden tercih ediliyor ve neden en büyük eğlence ve zevk olduğu belli olan  kendine ait birşey yaratmakla uğraşılmıyor. 
çünkü alışveriş gerçekten hiç eğlenceli değil.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder